Top Menu

Heb je een vraag? Wij helpen je graag via onze veelgestelde vragen.
Mocht je het gewenste antwoord niet kunnen vinden, stuur ons dan een e-mail via info@vintymen.com.


 

Wat is VintyMen en hoe werkt het?

 
Wat is VintyMen?

VintyMen is een luxe webshop waar je mooie, zo goed als nieuwe dameskleding van exclusieve merken kunt kopen én verkopen.
Hoe werkt VintyMen?
Heel eenvoudig: stuur de merkkleding die je niet meer draagt naar ons op, wij verkopen de kleding in onze webshop en 50 tot 90 procent van de opbrengst is voor jou.
 

Wat zijn de voordelen van VintyMen?
Verkopen via VintyMen is een stuk minder gedoe dan verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Meer dan je kleding insturen hoef je niet te doen. En het levert vaak meer op dan verkopen via de lokale tweedehandswinkel.

Als koper kun je zo goed als nieuwe, exclusieve merkkleding kopen voor een fractie van de winkelprijs. Je weet zeker dat je kwaliteit koopt omdat alle kledingstukken handmatig worden geselecteerd en gecontroleerd door onze stylistes.

  

De VintyMen tas

 
Wat is de VintyMen tas?

De VintyMen tas is een speciale tas waarin je makkelijk en veilig je merkkleding naar ons op kunt sturen. Je kunt hem gratis aanvragen
Hoeveel kledingstukken mogen in de VintyMen tas?
Er passen ongeveer 12 kledingstukken in de VintyWomen tas, maar minder kan natuurlijk ook.
 

Kan ik ook meer één VintyMen tas bestellen?
Heb je veel kledingstukken, dan kun je altijd een extra tas aanvragen.
 

Hoe weten jullie van wie een tas afkomstig is?
Als je de flyer die je bij de tas hebt gekregen volledig invult en weer mee terugstuurt, weten wij van wie de tas is.
 

Op het postkantoor moet ik betalen voor verzending - klopt dat?
Alle VintyMen tassen zijn voorgefrankeerd. De medewerker van het postagentschap kan de barcode scannen, zodat PostNL weet wie de portokosten betaalt.
 

Op het postkantoor moet ik betalen voor verzending - klopt dat?
Alle VintyMen tassen zijn voorgefrankeerd. De medewerker van het postagentschap kan de barcode scannen, zodat PostNL weet wie de portokosten betaalt.
 

Ik ben de flyer die bij de VintyMen tas zat kwijt, kan ik de tas wel opsturen?
De flyer zelf is niet zo belangrijk, maar de informatie die erop staat wel. Als je de flyer kwijt bent, zorg er dan voor dat je bij je kleding een (niet al te klein) papier stopt met daarop duidelijk je naam, e-mailadres en postadres. Dan weten wij van wie de kleding is.
 

Kan er ook nieuwe kleding in de VintyMen tas?
Ja, dat kan. We kunnen er zelfs een hogere verkoopprijs voor vragen als het label er nog aanzit. Daar verdien jij dus ook meer aan!
 

Hoe komt VintyMen aan de kleding die zij online verkoopt?
De kleding wordt naar ons opgestuurd door mensen die hun kleding willen verkopen. Wij zorgen ervoor dat mooie, zo goed als nieuwe merkkleding een tweede leven krijgt.
 

Ik heb één of meerdere tassen teveel besteld. Kan ik ze terugsturen?
Je kunt de tas(sen) mee terugsturen bij je kleding, zodat wij ze voor een andere klant kunnen gebruiken.

  

Gemakkelijk kleding verkopen via VintyMen.com

 
Aan welke voorwaarden moet kleding voldoen voor verkoop?

De kleding moet van een merk zijn dat we accepteren en er zo goed als nieuw uitzien, zonder gaatjes, vlekken, verkleuringen of andere gebruikssporen. We nemen geen gedragen schoenen, sokken, panty’s, maillots en ondergoed in. Ook kleding zonder label accepteren we niet.
Welk deel van de opbrengst is voor mij als verkoper?
Jij krijgt 50 tot 90 procent van de prijs waarvoor een kledingstuk is verkocht.
 

Hoe kan ik mijn kleding het beste opsturen naar VintyMen?
In de speciale VintyMen tas. Je kunt de tas gratis bij ons aanvragen. Ook het terugsturen van de tas kost je niets.
 

Kan ik mijn tas ook door jullie laten ophalen?
Op dit moment nog niet, maar we blijven onze dienstverlening verbeteren. Wellicht is dit binnenkort dus wel mogelijk – houd onze site dus goed in de gaten, volg ons op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.
 

Hoe bepaalt VintyMen de prijzen van mijn ingestuurde kleding?
De specialisten van VintyMen prijzen de artikelen aan de hand van het soort kledingstuk, merk, maat, seizoen en staat van het kledingstuk.
 

Hoe bepaalt VintyMen de prijzen van mijn ingestuurde kleding?
De specialisten van VintyMen prijzen de artikelen aan de hand van het soort kledingstuk, merk, maat, seizoen en staat van het kledingstuk.
 

Wat gebeurt er met kleding die VintyMen niet accepteert?
Zodra wij je kleding hebben ontvangen en alles hebben gecontroleerd, krijg je een e-mail met een overzicht van alle geaccepteerde kledingstukken, inclusief de vastgestelde prijs.
 

Krijg ik een minimale vergoeding voor ingestuurde kleding?
We kunnen geen minimumwaarde garanderen, dat is volledig afhankelijk van het aantal kledingstukken dat je instuurt en de kwaliteit ervan.
 

Wat is het verschil met verkopen via Marktplaats?
Verkopen via VintyMen levert een stuk minder gedoe op. Je hoeft geen foto’s te maken, geen biedingen te bekijken, betalingen te controleren en je hoeft niet voor ieder verkocht kledingstuk naar het postkantoor. Wij regelen alles voor je
 

Hoe weet ik hoeveel ik kan verdienen met mijn kleding?
Het bedrag dat je kunt verdienen is afhankelijk van de verkoopprijs, die we bepalen aan de hand van het soort kledingstuk, merk, staat, maat en seizoen.
 

Wat is het verschil met verkoop via een 2ehands winkel?
Bij ons krijg jij 50 tot 90 procent van de opbrengst, wat meer is dan bij de meeste tweedehands kledingwinkels. Ook bereik je een veel grotere (internationale) doelgroep en heb je dus meer kans op verkoop.
 

Kan iedereen kleding verkopen via VintyMen?
Iedereen van 18 jaar of ouder met een postadres en een bankrekening in Nederland kan kleding verkopen via VintyMen.
 

Hoe lang blijft kleding in de shop beschikbaar?
Op dit moment hebben we nog geen maximum bewaartermijn. Mocht dat veranderen, dan laten we dat uiteraard tijdig aan onze klanten weten. De niet-verkochte kleding zal dan een goede bestemming krijgen.
 

Waarom krijgt VintyMen ook een deel van de opbrengst?
Wij maken kosten voor het in ontvangst nemen, opslaan, selecteren, fotograferen, verwerken en afhandelen van de kledingstukken. Daarnaast betaalt VintyMen ook de 21% BTW.
 

Kan ik ook vanuit het buitenland een tas aanvragen en insturen?
Nee, dat is niet mogelijk. We werken er hard aan om dit in de toekomst voor meer landen mogelijk te maken.
 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kledingstukken in de winkel zie?
De VintyMen shop zal in April gelanceerd worden. Vervolgens kan dit variëren van enkele werkdagen tot drie weken, afhankelijk van het aantal tassen dat we te verwerken hebben. Als jouw tas verwerkt is, krijg je van ons een e-mail met een overzicht van de geaccepteerde stuks. Die zijn dan nog niet beschikbaar in de winkel. Dat gebeurt op het moment dat je akkoord hebt gegeven op de prijs en de kleding in het magazijn aangekomen is.
 

Wie bepaalt de verkoopprijs van de kledingstukken?
Dat doen de experts van VintyMen. De verkoopprijs is afhankelijk van het soort kledingstuk, het merk, de staat en het seizoen. Je kunt ervan uitgaan dat wij een goede en redelijke prijs voor je kleding vragen – dat is immers in ons beider belang.
 

Welke maten herenkleding accepteert VintyMen?
We accepteren alle gangbare herenmaten, van maat 32 (XXS) t/m 46 (XXXL)..
 

Accepteren jullie andere merken dan de lijst op de website?
In principe niet. We hebben deze lijst met zorg samengesteld en accepteren nu alleen de merken die te vinden zijn via onze website. Hebben we een mooi merk over het hoofd gezien of is er een bijzonder nieuw merk op de markt? Je kunt het ons altijd laten weten via info@vintymen.com.
 

Hoe weet ik of mijn kleding goed bij jullie is aangekomen?
Als je je kleding afgeeft op het postkantoor, krijg je een Track & Trace nummer. Daarmee kun je je verzending volgen. Op het moment dat wij de kleding hebben ontvangen en verwerkt, krijg je van ons een bevestigingsmail.

  

Over VintyMen.com

 
Wat is het idee achter VintyMen?

VintyMen wil mooie, stijlvolle en kwalitatief goede merkkleding een tweede leven geven. Dat is duurzaam en levert kopers en verkopers voordeel op. Onze speerpunten zijn: kwaliteit, gemak, voordeel en duurzaamheid. VintyMen.com is een initiatief van de makers van VintyWomen.com en VintyKids.com.
Waar zit het kantoor van VintyMen?
VintyMen.com is gevestigd in Haarlem, Nederland.